Kokeisiin ilmoittautuminen

 1. Rekisteröityminen järjestelmään
  Luo itsellesi tunnukset järjestelmään. Valitse "Kirjaudu sisään", jonka jälkeen paina "Rekisteröidy käyttäjäksi". Voit mennnä myö suoraan osoitteeseen https://kokeet.pelastuskoiraliitto.fi/web/signup?
  a.       Mikäli olet käynyt kokeissa nykyisen koirasi kanssa viimeisen neljän vuoden aikana (2020–2023), koiran perustiedot tulevat henkilötietojesi alle automaattisesti noin vuorokaudessa.
  b.       Mikäli et ole nykyisen koirasi kanssa käynyt kokeissa vuoden 2020 jälkeen, lisää järjestelmään myös koirasi tiedot.

 2. Ilmoittautuminen kokeisiin
  Otsikon ”Tapahtumat” alta löytyvät koekalenteriin julkaistut kokeet. Ilmoittaudu kokeeseen. Kokeisiin ilmoittautuminen vaatii järjestelmään rekisteröitymisen, jonka jälkeen tietosi löytyvät automaattisesti.
  Kun olet ilmoittautunut kokeeseen, järjestelmä lähettää viestin ilmoittautumisen vastaanottamisesta. Tämä ei ole vielä vahvistus koepaikan saamisesta.
  Kokeen järjestävä yhdistys hyväksyy kokelaat kokeisiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Kokeeseen hyväksymisestä tulee erillinen sähköposti.
  Järjestävä yhdistys ei näe kokeisiin ilmoittautuneiden tietoja ennen hyväksymistä kokeeseen, ainoastaan koeosuuden, johon ovat ilmoittautuneet.


Ilmoittautumisaika

Koeilmoittautuminen alkaa, kun koe on tullut SPeKLin koekalenteriin. Kokelaalle pyritään ilmoittamaan koepaikan saamisesta viipymättä.

Koirakot otetaan kokeisiin ilmoittautumisjärjestyksessä lajin koeosuuksien mukaan.

Koirakko saa osallistua vain yhteen saman lajin kokeeseen päivässä, ei siis esim. perus- ja loppukokeeseen samana päivänä.

Voit ilmoittautua vain koeosioon, johon aiemmat koesuoritukset oikeuttavat (esim. samana päivänä/viikonloppuna järjestettävään rauniokokeeseen ei voi ilmoittautua sekä perus- että loppukokeeseen, vaan peruskoe tulee olla hyväksytysti suoritettuna ennen loppukokeeseen ilmoittautumista).

Koirakko voi ilmoittautua useampaan saman lajin kokeeseen (esimerkiksi peruskokeeseen) samanaikaisesti, mutta muut saman koetason ilmoittautumiset poistuvat, kun koirakko hyväksytään yhteen kokeeseen.

Vaikka määräaika kokeisiin ilmoittautumiseen on päättynyt, on mahdollista ottaa jälki-ilmoittautumisia vastaan, mikäli kokeessa on tilaa ja se sopii järjestäjille ja testaajalle.


Voimassaolo


Hälytysryhmiin sijoitettujen koirakoiden (Vapaaehtoinen pelastuspalvelu) kokeiden tulee olla aina voimassa.


Voimassaolo tapahtuu suorittamalla toisesta lajista (haku/jälki) taidontarkastuskoe ja toisesta (haku/jälki) vähintään peruskoe.


Kokeet ovat voimassa kaksi vuotta kyseisen kokeen suorituspäivästä.


1.1.2021 jälkeen hyväksytysti suoritettu käyttöönottotarkastus (Virta) antaa hälytyskelpoisuuden kahdeksi vuodeksi käyttöönottotarkastuksen suorituspäivästä alkaen pidentämällä käyttöönottotarkastuksen suoritushetkellä voimassaolleiden maastolajien koesuoritusten voimassaoloaikaa.


Jos esim. jälkikoe on suoritettu 1.6.2021, hakukoe 1.8.2022 ja käyttöönottotarkastus 30.10.2022, niin koiralla on hälytyskelpoisuus 30.10.2024 asti. Koiran on suoritettava hälytyskelpoisuuden vaatimat kokeet ennen 30.10.2024, jotta hälytyskelpoisuus on voimassa 30.10.2024 jälkeenkin.

Rokotukset

Koiralla tulee olla voimassa seuraavat rokotukset:

 • penikkatauti
 • tarttuva maksatulehdus
 • parvo
 • rabies

Tehosterokotukset on otettava kolmen vuoden välein.

Rokotusten tulee olla voimassa koepäivänä ja mikäli ne ovat vanhentuneet ennen seuraavaa tehosterokotusta, uuden rokotuksen pitää olla ollut voimassa vähintään 21 vrk ennen koepäivää. Koira saa osallistua kokeeseen varoajan päättymistä seuraavana päivänä.”

Tutustu lisää koirien rokotuksiin Ruokaviraston sivuilta.

Koira tulee olla rekisteröity Ruokaviraston koirarekisteriin.